måndag 24 oktober 2011

STORMÖTET

Igår, den 23 oktober, hölls stormötet på Bohusläns Museum i Uddevalla. Många kom! Och många kom för att höra Tant Kofta prata om färger och ränder.
Hon pratade om himmelsblått och nyponrosrosa, om ljus och mörkt och hur man kan tänka strategiskt när man komponerar ränder och randighet. Vi blev alla inspirerade!
Sen fick vi jobba lite också! Vi sorterade våra medtagna små dockor enligt färg, men också enligt ljust och mörkt och det var spännande att se hur vi tänker lika - och olika - kring hur färger ser ut och jämförs med varandra.
Till sist öppnade Tant Kofta sina koffertar och vi rusade fram och nästan länsade hennes frosseri i färg och mjukhet i lyxiga och härliga garner!
När Tant Kofta pratat klart pratade vi i Sticknätet vidare om lite vad som händer i de olika delarna av regionen, men också om nästa års utmaning. Men det var svårt att hålla koncentrationen uppe, för det var så mycket vackert stickat på alla överallt!

Utmaningen handlar som vanligt om Personlig Formgivning! Det blir barnfiltar!

Vi återkommer med mått och material för att kunna använda filtar på neonatal-avdelningar så att filtar från utställningen ev kan skänkas till där de gör som mest nytta, men det är också fritt fram att komponera sin egen barnfilt till en bebis i bekantskapskretsen.
Men som sagt - mer info kommer så småningom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar